Skip to the content

 

 

“There is no doubt that creativity is the most important human resource of all.

Without creativity, there would be no progress, and we would be forever repeating the same patterns.”

Edward De Bono

 

Over Gull

Gull is een creatief communicatie bureau dat voor uiteenlopende bedrijven en markten nationaal en internationaal de communicatie bedenkt, ontwerpt en produceert.

Afgelopen 2 decennia heeft Gull zich gespecialiseerd in 4 disciplines: creativiteit, design, visualisatie en film.

Met deze disciplines helpen we ondernemers met het realiseren van hun ideeën en helpen we bedrijven te groeien door hun merken met de juiste doelgroep(en) te verbinden. 

Dat doen we zowel analoog als digitaal op verschillende (design)gebieden: grafisch ontwerp, logo’s, merken en huisstijlen, interieur-en exterieur design, 3D ontwerp, verpakkingen, tentoonstellingen, product lanceringen, live-events, websites, portretten en films.

Gull werkt met een vast team van strategische partners en ontwerpt alles in huis en zijn zo het vaste aanspreekpunt voor de klant.

Dit sluit aan bij onze overtuiging dat goed (ontwerp)werk niet kan zonder volharding, creativiteit maar bovenal persoonlijke betrokkenheid. Iets dat in ons portfolio tot uiting komt.

 

 

 

Ivan Pakan

Creative Director

Geboren in Leeuwarden in een Slowaaks gezin (1970) kreeg Ivan samen met zijn broer Igor een tweetalige, Oost-Europese opvoeding waarin de familieband, sport en discipline centraal stonden.

Ivan’s fascinatie voor techniek begon in 1975 met de bouw van een model van de Russische Vostok raket. De LEGO, de Lockheed Starfighter en later de General Dynamics F-16 van vliegbasis Leeuwarden waren een onuitputtelijke inspiratiebron voor het bedenken en bouwen van machines en vliegtuigen.

Daarnaast hield Ivan zich bezig met school, pianospelen en ijshockey. Op zijn 14e begon hij met het bouwen en vliegen van hoogwaardige composiet vliegtuigen. Na zijn VWO in Leeuwarden vertrok hij naar de Randstad. Tijdens zijn studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft richtte hij Gull design op en werkte als freelance ontwerper en prototype bouwer. Daar leerde hij werken volgens het Delftse integrale product ontwikkelingsmodel. Hierbij wordt een opdracht gelijktijdig vanuit drie verschillende invalshoeken benaderd: design, productie en marketing.

Met deze aanpak verzorgde hij bij UPC-LibertyMedia de productontwikkeling en ontwikkelde hij voor Royal Ahold Asia Pacific in Singapore een retailconcept. Na 25 jaar is Ivan uitgegroeid tot een gedegen vakman die actief is op verschillende ontwerpgebieden en mede daardoor een uitstekend gesprekspartner is voor ondernemers en directies die willen innoveren.

Ivan geeft gastcolleges aan de NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden over onder andere design thinking en innovatie, spreekt 4 talen en heeft met zijn vrouw Roeselinde twee zoons en een dochter.

 

Roeselinde Muntingh

Traffic manager

Roeselinde is geboren in Balkbrug en groeide samen met haar zus op in het dorp Sint Jacobiparochie vlakbij de Waddenzee in Friesland. Haar middelbare schooltijd bestond uit paardrijden en judo.  Na het behalen van het VWO diploma ging ze Communicatie wetenschap studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Deze studie rondde ze succesvol af met een afstudeerscriptie bij IBM Finance.

Door haar resultaatgerichte werkhouding en uitstekende communicatieve vaardigheden kon ze na haar afstuderen direct aan de slag bij CapGemini waar ze begon als programmeur en al snel doorgroeide naar pakket implementatie consultant. Ze werkte voor verschillende klanten zoals; Baan, Loyens en Loeff, Vereniging eigen huis en het CJIB bij wie ze in verschillende projectteams CRM, time and Billing en logistieke pakketten implementeerde. Verder gaf ze trainingen en was ze teamleider bij testtrajecten.

Na een periode van bijna 10 jaar verruilde ze de drukke Randstad voor het vertrouwde Friese platteland om ook zakelijk partner van Ivan te worden en haar werkervaring en kennis in te zetten bij Gull design & media. Ze houdt de planning en voortgang van de projecten in de gaten, zorgt ervoor dat opdrachten op tijd uitgevoerd worden, bewaakt processen, bereidt de productie van het benodigde materiaal zoals drukwerk, foto's, video's en websites voor en houdt daarbij ook nog eens de kosten in de gaten.

Roeselinde is verantwoordelijk voor de eindcontrole en is de laatste die het materiaal nogmaals bekijkt voordat het naar buiten wordt gebracht.

Strategische partners

Jant van Dijk

Producent en Eventmanager

Geboren en getogen in het Friese Weidum groeide Jant samen met haar broer op in een ondernemers gezin. Na het behalen van haar VWO diploma in Leeuwarden ging ze naar de Hogere Hotelschool waar ze na 4 jaar afstudeerde en de horecawereld in stapte.

Op Landgoed Lauswolt ontwikkelde Jant haar gevoel voor gastvrijheid, topservice en etiquette. Ze werd bedrijfsleider van diverse top accommodaties in Nederland en was samen met haar man verantwoordelijk voor de succesvolle start en exploitatie van het Stadhouderlijke hof in Leeuwarden.  Na drie jaar, inmiddels 28 jaar oud, bestormde ze de Nederlandse markt met zakelijke waterevents voor multinationals. Hier kreeg ze de ruimte voor de ontwikkeling en organisatie van originele concepten. Het “lezen” van de opdrachtgevers en vooral hun wensen vertalen in een mooi event werden haar passie. In 2005 startte ze haar eigen bedrijf Jant Evenementen. Drie jaar later richtte ze Congres Bureau Friesland op. Een feilloos gevoel voor haar klanten in combinatie met een heldere visie en een excellente uitvoering vormen de basis van haar succes.

Een uitgebreide ervaring in de organisatie van lokale publieksevenementen en internationale congressen voor zowel overheids- als commerciële organisaties maken haar tot een gewild gesprekspartner op directie- en bestuursniveau. Haar persoonlijke aanpak en integriteit zijn een begrip in de markt. Gerenommeerde opdrachtgevers zetten haar daarom graag in bij uitdagende evenementen en officiële ceremonies voor onder andere het koningshuis.

Vanaf de eerste samenwerking in 2006 bedenkt en produceert Jant samen met Ivan projecten en campagnes op het gebied van regionale marketing en zakelijke communicatie. Hun gezamenlijke expertise bij zowel de creatieve ontwikkeling als in de technische, logistieke uitvoering zorgen altijd voor originele en memorabele acties die mensen op de juiste manier raken.

 

Igor Pakan

Strateeg & fotograaf

Geboren in het voormalige Tsjecho-Slowakije “emigreerde” Igor met zijn ouders tijdens de Praagse Lente naar Leeuwarden waar hij samen met zijn jongere broer Ivan opgroeide. Van jongs af had hij een passie voor fotografie en tekenen. Daarnaast ontwikkelde hij zich op de middelbare school tot een fanatieke B1 tennisspeler. In zijn studententijd ontwierp en leverde hij met zijn bedrijf bedrukte kleding voor scholen en universiteiten.  Eenmaal afgestudeerd kon hij aan de slag bij een internationaal reclamebureau in Praag. Door louter toeval werd hij gerekruteerd om mee te helpen een volledige dochteronderneming van ABN Amro Bank in Praag op te zetten.

Tussen 1993 en 2016 transformeerde Igor zich van een "corporate expat" naar een onafhankelijke financiële senior executive en coach. Hij was lid van de raad van bestuur van drie banken in drie verschillende landen, twee keer als Chief Executive Officer en één keer als Chief Commercial Officer. Hij groeide uit tot een specialist in veranderings- en crisismanagement en weet verschillende culturen binnen bedrijven te leiden.

Igor is een creatieve autodidact en perfectionist. Of hij nu fotografeert, een bedrijfsstrategie herdefinieert of een nieuwe marketing campagne uitrolt,  zijn passie, geduld en vasthoudendheid garanderen een excellent resultaat.

In 2016 besloot Igor zich te richten op zijn ware passies: creativiteit, ondernemerschap, technologie, fotografie en inspirerende mensen. Tijdens een autorit in Zuid Frankrijk ontstond er tussen de beide broers een hernieuwde kennismaking op het creatieve vlak. Niet veel later richtte Igor zijn eigen bedrijf op in digitale visualisatie: Lux Plus Ultra Studios B.V.

Sindsdien werken beide broers samen aan uiteenlopende projecten op het gebied van marketing, strategie en visualisatie.